We zijn benieuwd naar jouw mening

Leuk en goed dat je ons hebt gevonden!

Wij willen de regionale voedselcultuur nieuw leven inblazen. Een cultuur waarin lokaal voedsel weer gezien en gewaardeerd wordt en waarin voeding, omgeving, landbouw en gezondheid als samenhangend geheel worden gezien. Dat is goed voor de boer, voor de natuur en voor de mens!

Met de Mansholtcampus en Foodhub Eerlijk Eten uit de Streek Eemvallei zijn we bezig vorm te geven aan de regionale voedselcultuur:

  • Door de verbinding tussen boeren, burgers, voedsel en natuur weer tot stand brengen.
  • Door te werken aan een lokale voedselketen die echt van boeren en burgers samen is, waarin boeren een eerlijke prijs krijgen, ook op de langere termijn
  • Door de verkoop van lokale producten te combineren met activiteiten van boeren voor behoud en herstel van de natuur, zoals kringlopen, CO2 reductie, biodiversiteit, weidevogels, etc.

Doe mee.

We komen binnenkort met allerlei mogelijkheden om mee te doen. Denk aan:

  • leuke en inspirerende activiteiten (bijv Farmfood fiets tours) en workshops (bijv. Voedselvaardigheden, kookworkshops en proeverijen Local Farmfood, stap voor stap duurzamer leven: maak je eigen donutmodel, activiteiten voor kinderen op de boerderij (I visit)
  • de mogelijkheid om lokale producten te kopen (I buy) en
  • investeringsopties in boerenbedrijven die lokale producten produceren en verkopen én werken aan natuurbeheer tegen 3% rendement (I invest)

Enthousiast geworden? Steun ons via de Give the Change van Triodos Foundation Bouw mee aan een nieuw voedselsysteem

Steun ons

We zijn benieuwd naar jouw mening

Om onze activiteiten nog beter aan te sluiten bij iedereen die geïnteresseerd is in een gezonder voedselsysteem en eerlijk eten, zijn we benieuwd naar jouw ideeën en mening!

  • Vul onze enquête in en maak kans op een lokaal duurzaam voedselpakket uit jouw eigen regio

Heb je interesse om te participeren en investeren in een gezond lokaal voedselsysteem, tegen 3% rendement, uitgekeerd in natura.

  • Laat het ons alvast weten, in de laatste vraag van de enquête, en maak kans op een boek naar keuze.
Naar de enquête