(function(w,d,s,l,i){w[l]=w[l]||[];w[l].push({'gtm.start': new Date().getTime(),event:'gtm.js'});var f=d.getElementsByTagName(s)[0], j=d.createElement(s),dl=l!='dataLayer'?'&l='+l:'';j.async=true;j.src= 'https://www.googletagmanager.com/gtm.js?id='+i+dl;f.parentNode.insertBefore(j,f); })(window,document,'script','dataLayer','GTM-NKFF9PB');Farm Food fietstoer in het Eemland en Dutch Food Workshop Carrousel - Mansholtcampus

Farm Food fietstoer in het Eemland en Dutch Food Workshop Carrousel

Farm Food Fietstour

We hebben leuke activiteiten in het kader van de Dutch Food Week. Doe mee op 16 oktober! De Farm Food Fietstour, een fietstocht van ong. 25 kilometer langs voedselmakers in de omgeving van Amersfoort. Lekker fietsen en genieten van een drankje en hapje van lokale bodem.  En aan het einde van de middag de Dutch Food Workshop Carrousel,  geheel in het teken van lokaal, gezond, lekker en duurzaam voedsel. Met korte workshops, lezingen, een rondleiding en een proeverij.  Vanuit verschillende invalshoeken nemen de sprekers je mee in hun visie, hun ervaring en expertise.

En binnenkort volgen nog meer interessante activiteiten in het kader van de Dutch Food Week.

Bekijk de flyer Bestel je tickets

Het is weer herfst én het is bijna Dutch Food Week! Heb je ook zo’n zin om naar buiten te gaan? En hou je van lekker eten? Doe dan op 16 oktober mee aan onze herfst editie van de farm food fiets tour in het Eemland.

Op 17 april organiseerden we voor de eerste keer de farm food fietstour en het was een prachtige dag, er deden 200 enthousiaste fietsers mee en we ontvingen heel veel positieve reacties van deelnemers! We kijken dan ook uit naar de tweede editie. Op deze culinaire fietstocht langs voedselmakers in de omgeving van Amersfoort maken onze chefs speciaal voor deze tour –en dus voor jou– iets lekkers. Ook maak je kennis met lokale voedselproducenten en hoe ze hun producten maken.

De fietstocht is ongeveer 25 km waarbij je onder het genot van een drankje de lekkerste gerechtjes proeft. Een ticket kost € 32,50 per persoon en is inclusief 5 gerechtjes van lokale bodem en 2 drankjes.

Woon je wat te ver weg? Je kunt je auto parkeren op bij enkele van onze lokaties en vanaf daar het rondje fietsen.

Goed om te weten: de culinaire fietstocht Eemland is ook in een vegetarische variant, je kunt bij het kopen van een ticket kiezen voor een vegetarische tour .

De tickets zijn limited en non-refundable. Mocht je niet willen of kunnen fietsen of als het als het weer minder goed is: je kunt de tocht ook met de auto doen.

Een paar dagen van te voren krijg je een mail met de route, inclusief digitale stempel kaart en tips voor onderweg, toegestuurd (houd voor de zekerheid je spam box in de gaten).

Op de lokaties nuttig je de gerechtjes en drankjes buiten, er is wel zitgelegenheid die deels overdekt is.

Bestel je tickets

Heb je een vraag? Mail ons:  info@mansholtcampus.nl

Let op: zaterdag 16 oktober organiseren we ook een Dutch Food Week Workshop Carrousel. Met vanaf 15.30 uur een aantal mini- workshops, lezingen, een rondleiding en een proeverij die allen in het teken staan van lokaal, gezond, lekker en duurzaam voedsel. Vanuit verschillende invalshoeken nemen de sprekers je mee in hun visie, hun ervaring en expertise.  Met natuurlijk een drankje en lokale gerechtje.

Ps. Zorg wel dat je op tijd begint met de fietstour zodat je om 15.30 uur op de Eemlandhoeve bent.

Dutch Foodweek workshopcarrousel, mini workshops over  ‘Dutch Food’

Van 9 tot en met 16 oktober is het Dutch Food Week.  Kom op zaterdag 16 oktober naar onze Dutch Food Week workshop Carrousel. Een middag die in het teken staat van lokaal voedsel. Met korte workshops, lezingen, een rondleiding en een proeverij.  Vanuit verschillende invalshoeken nemen de sprekers je mee in hun visie, hun ervaring en expertise.  Met natuurlijk een drankje en lokale gerechtje.

Datum: zaterdag 16 oktober
Tijd: 15.30 tot 18.30 uur
Kosten: €25,- (inclusief gerechtjes en drankjes)

Op het programma, onder meer:

  • Verminder de milieu impact van je eten met 75% – Forkranger- Frank Holleman
  • Voeding voor je gezondheid – inzichten, een eetexperiment en voedingsprincipes  die werken voor je  gezondheid- Voeding Leeft -David Bakx en Emma Coles
  • Naar een regionale voedselcultuur waarin voedsel, omgeving, landbouw en gezondheid met elkaar verbonden zijn.
    – Mansholtcampus – Jan Huijgen
  • Voedselvaardigheden als sleutel in de uitweg uit de milieu-, landbouw- en gezondheidscrisis. – Michiel Korthals

We volgen de RIVM richtlijnen Coronatoegangsbewijs. Op dit moment houden die in dat je met een corona app inclusief identiteitsbewijs moeten kunnen laten zien dat je ofwel gevaccineerd bent of negatief getest bent als je bij een horeca gelegenheid naar binnen gaat.

Bekijk hier het uitgebreide programma en meld je aan!

Bekijk de flyer Bestel je tickets

Heb je een vraag? Mail ons:  info@mansholtcampus.nl

Let op: zaterdag 16 oktober organiseren we ook een Farm Food Fiets Tour, een fietstocht door Eemland, langs voedselmakers in de omgeving van Amersfoort.

Vind je het leuk om aan beide activiteiten mee te doen? Leuk!  Je krijgt dan van ons een speciale prijs.