(function(w,d,s,l,i){w[l]=w[l]||[];w[l].push({'gtm.start': new Date().getTime(),event:'gtm.js'});var f=d.getElementsByTagName(s)[0], j=d.createElement(s),dl=l!='dataLayer'?'&l='+l:'';j.async=true;j.src= 'https://www.googletagmanager.com/gtm.js?id='+i+dl;f.parentNode.insertBefore(j,f); })(window,document,'script','dataLayer','GTM-NKFF9PB');Lokale producten verbinden burgers en boeren in de Foodhub

Foodhub Eerlijk Eten uit de Streek

Eerlijk Eten uit de Streek brengt verse producten van boeren en tuinders uit de regio dichtbij.

Inwoners van Amersfoort en omgeving:

  • Lokaal voedsel: goed voor gezondheid en vitaliteit
  • Korte voedselketen: eerlijk en duurzaam
  • Inspiratie: gezonde voeding en lekker eten
  • Verbinding: met boer en natuur

Boeren en tuinders in de Eemvallei en Foodvalley:

  • Samenwerking in de regionale afzetmarkt
  • Een eerlijke prijs om milieu- en diervriendelijk te kunnen werken
  • Kennis, ondersteuning en beloning voor duurzame bedrijfsvoering

Sociale structuur

De Foodhub Eerlijk Eten uit de Streek wordt stevig verankerd in een sociale, coöperatieve structuur, zodat ook op de lange termijn een eerlijke prijs voor de boer gewaarborgd is.

groente duurzaam lokaal

Doe mee!

Bij Eerlijk Eten uit de Streek kom je natuurlijk voor het kopen van heerlijke gezonde producten uit de omgeving, maar ook voor inspiratiebijeenkomsten over goede voeding en lekker eten.

Je kunt een afspraak maken om op bezoek te gaan bij één van de aangesloten boeren en zo te zien hoe jouw voedsel met zorg en liefde voor dier en natuur wordt geproduceerd.

Vrijwilligerswerk

Via de Foodhub kom je in contact met boeren en tuinders waar je als vrijwilliger kunt helpen.

Foodhub Crowdfunding

Natuurbeheer

Een regionaal voedselsysteem spaart de natuurlijke hulpbronnen, versterkt de bodemecologie en verrijkt de biodiversiteit. Boeren die zijn aangesloten bij de Foodhub spelen daarom een belangrijke rol in het natuurbeheer.

biodiversiteit

Betrokken kapitaal

Voor de financiering is ‘betrokken kapitaal’ essentieel, zodat het concept na een aantal succesvolle jaren niet wordt overgenomen door investeerders die minder oog hebben voor de oorspronkelijke doelstellingen en het belang van de boeren en tuinders.

lokale groente biologisch