(function(w,d,s,l,i){w[l]=w[l]||[];w[l].push({'gtm.start': new Date().getTime(),event:'gtm.js'});var f=d.getElementsByTagName(s)[0], j=d.createElement(s),dl=l!='dataLayer'?'&l='+l:'';j.async=true;j.src= 'https://www.googletagmanager.com/gtm.js?id='+i+dl;f.parentNode.insertBefore(j,f); })(window,document,'script','dataLayer','GTM-NKFF9PB');Experimenten - Mansholtcampus

Experimenten

Ideeën en plannen die op de Mansholtcampus ontstaan worden zo snel mogelijk omgezet in concrete experimenten. Enerzijds om te toetsen of ze in de praktijk toepasbaar zijn, maar ook om te beoordelen of ze de voedsel- en landbouwtransitie kunnen versnellen; één van de hoofddoelstellingen van de Mansholtcampus.

Laagdrempelige transitie

Het experimenteren met nieuwe concepten rondom voeding, omgeving, landbouw en gezondheid betekent laagdrempelig starten, van ervaringen leren, verbeteren en daarna breed toepasbaar maken.

Nieuwe regionale verdienmodellen

De Mansholtcampus initieert mogelijkheden voor boeren om deel te nemen aan nieuwe concepten voor de omslag naar een regionaal en duurzaam voedselsysteem met een eerlijk verdienmodel. Hierbij worden ze begeleid en geadviseerd.

Lokale voeding

Een belangrijk experiment is het verbinden van burgers, boeren, voedsel en natuur. Dat kan bijvoorbeeld door het zichtbaar en beschikbaar maken van voeding uit de lokale keten, geproduceerd door lokale boeren. Maar ook door in de praktijk te laten zien hoe landbouw en natuurbeheer kunnen samengaan.

lokale honing

Foodhub Eerlijk Eten uit de Streek

De Foodhub “Eerlijk Eten uit de Streek” is één van de eerste experimenten die vanuit de Mansholtcampus Denktank worden opgezet.

Lees meer over de FoodHub
blauwe bes biologisch

Fair & true price

Een eerlijke en echte prijs voor voedselproducten voor het belang van de boeren op lange termijn.