(function(w,d,s,l,i){w[l]=w[l]||[];w[l].push({'gtm.start': new Date().getTime(),event:'gtm.js'});var f=d.getElementsByTagName(s)[0], j=d.createElement(s),dl=l!='dataLayer'?'&l='+l:'';j.async=true;j.src= 'https://www.googletagmanager.com/gtm.js?id='+i+dl;f.parentNode.insertBefore(j,f); })(window,document,'script','dataLayer','GTM-NKFF9PB');Voeding, landbouw en economie in de korte keten - Mansholtcampus

Digitale Campus - Korte Keten

Verbinding is het sleutelwoord voor de digitale Mansholtcampus, met focus op de korte keten.

Onderzoek en praktijk

De Digitale Mansholtcampus zoekt aansluiting bij de tien landelijke kennisinstituten om zoveel mogelijk kennis te delen, zowel onderzoeksinstituten als praktische uitvoerende instellingen. Het gezamenlijke doel is het versterken van de korte keten.

Korte Keten Voeding

Naast kennis over de korte keten en een regionaal voedselsysteem rond de Campus zelf is er ook aandacht voor landelijke initiatieven rond de korte keten, zoals kennisuitwisseling over voedingswaarde en gezondheid, praktische handleidingen voor het inrichten van een korte keten, politieke ontwikkelingen of exploitatie- en financieringsmodellen in de korte keten economie.

Speciale aandacht is er ook voor het vergaren en delen van kennis over metingen van de ecologische footprint naar het Donutmodel, ontwikkeld door Ron Methorst – lector Aeres Hogeschool Dronten.

Vraag en aanbod

De digitale Mansholtcampus brengt ook op het gebied van voedselproductie, stageplaatsen en vrijwilligerswerk vraag en aanbod bijelkaar.

Meer informatie