De Campus als ontmoetingsplek

De Mansholtcampus voor de ontwikkeling van een nieuwe regionale voedselstrategie wordt gerealiseerd bij De Eemlandhoeve, tussen Amersfoort en Bunschoten-Spakenburg. De vier pijlers van de campus zijn de Denktank, Academie, Community en Experimenten. Deze pijlers zorgen voor het samenbrengen én delen van kennis, ideeën en innovaties.

De Mansholtcampus in actie

Hoe draagt de Mansholtcampus bij aan het realiseren van een regionale voedselcultuur.

  • Alle spelers in de voedselketen inspireren, verbinden, van kennis voorzien en activeren om concrete stappen te zetten naar een duurzaam lokaal voedselsysteem.
  • Opgedane ervaring en kennis benutten voor het uitbreiden en verdiepen van nieuwe concepten.
  • Verbinding zoeken met bestaande initiatieven en experimenten en deze verbreden.
  • Samenwerking in lopende onderzoeken en programma’s bij overheden en onderwijs.
  • Een voortrekkersrol vervullen in het opschalen en versnellen van lokale voedselketens en een nieuwe lokale voedselcultuur.

De campus als Innovatieplek

De experimenteer-, leer-, inspiratie- en ontwikkelomgeving van de Mansholtcampus leidt tot innovaties die bijdragen aan een duurzame en regionale voedselstrategie.

tomaten enten
Wat wij doen

De campus is gebouwd op vier pijlers die in samenhang met elkaar sociale innovatie teweegbrengen.

    Meld je aan voor de nieuwsbrief



    Raad van advies

    De Raad van Advies zal de Mansholtcampus gevraagd én ongevraagd adviseren over belangrijke onderwerpen.

    Drees Peter Van den Bosch
    Directeur Hutten Catering en voorzitter Taskforce Korte Keten
    René van de Kieft
    Directeur Maatschappij van Welstand
    Koert Jansen
    Directeur Incluvest - investeren met sociale impact.
    Ruben Bringsken
    Directeur Baltussen conserven Business & data concepten rond food
    Raad
    van
    inspiratie
    Herman
    Wijffels
    Cees
    Veerman
    Arie
    van den Brand